95% sójových produktů vám může poškodit zdraví

28. února 2012 v 15:40 | Viktor Stropek |  Zdraví
Wiky: mimochodem myslíte že plátek masa v burgeru od Mc´donalds je opravdu maso ??? Nebo je to sója ochucená masem ? Kdo hledá najde :)




95% sójových produktů vám může poškodit zdraví

Sója je po dlouhou dobu tlačena do popředí jako populární zdravá potravina. Používána vegetariány a vegany jako alternativa masa, sójové potraviny jsou popularizované a prodávané jako jedinečné zdravé potraviny. Nicméně okolo 95% sóji vám může ve skutečnosti zdraví poškodit. Sója je hned po kukuřici druhou nejčastěji geneticky modifikovanou potravinou.


Sójové potraviny - zdravé či nezdravé?

Bez označení, že jde o geneticky nemodifikovaný výrobek, je naprostá většina sójových produktů, které zdravě uvědomělí spotřebitelé používají, ve skutečnosti pro ně škodlivá díky nepřirozeným procesům genetické modifikace.

S 95% geneticky modifikované sóji, aby byla dle přání Monsanta, nejen že obdržíte geneticky poskvrněné jídlo, ale i jídlo naplněné pesticidy. Použitím genetické modifikace je většina rostlin sóji uzpůsobena pro vyšší odolnost proti vysokým úrovním toxických pesticidů, které by normální rostliny rychle zahubily. Hrozí přenos charakteru GMO rostlin i na organické rostlinky sóji.

Ale i přesto je sója ve své nefermentované formě pouze velmi malou náhradou za skutečné zvířecí bílkoviny, které poskytují odpovídající živiny a sója obsahuje estrogenní isoflavonoidy, které narušují schopnost těla správně produkovat hormon.

Je zde i kumulativní efekt produkovaný tím, jak osoba pravidelně konzumuje sójové produkty jako mainstreamový vegetarián nebo vegan, dává své tělo do neustálého sporu. Tělo reaguje na podněty mnoho stopových toxinů, pesticidů a geneticky modifikovaných potravin. Nakonec jejich zdraví začne degradovat.





Zajímavá nedávno publikovaná případová studie zdůrazňuje jednoho 19ti letého člověka, jehož konzumace sójových produktů vedla k neplodnosti a sexuální impotenci.








I přesto nejsou všechny sójové produkty špatné. Tradičně fermentované sójové asijské potraviny např. Miso a Natto produkují přínosné vlastnosti skrze fermentaci, ale obecně - zpracovaná a balená sója ve stylu "veggie" je většinou stejně problémová, jako běžná strava.

Nakonec je pozoruhodné konstatovat, že i to, co se zdá být nespornou pravdou, může být množstvím klamů a apriorních představ. Po celá léta zdraví si vědomí jednotlivci žili v přesvědčení, že tyto produkty poskytují vynikající úroveň kvality a výživy, a přesto se stali obětí stejné pasti jako tradiční jedlíci. Podobně můžou být i doktoři a profesoři zajímající se o zdraví a vědu zakořeněny v omylu. Je na vás, abyste si zjistili, co je pravda a co je lež.



Překlad článku "95% of Soy Products May be Damaging Your Health"
http://naturalsociety.com/95-of-soy-products-may-be-damaging-your-health/

Zdroj: freepub.comehere.cz
Zdroj: http://www.cez-okno.net/clanok/gmo/95-sojovych-produktu-vam-muze-poskodit-zdravi
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 plus size mother of the bride dresses | E-mail | Web | 19. dubna 2013 v 5:57 | Reagovat

Q. What kind of key opens the door on Thanksgiving?
http://www.queweddingdresses.org/

2 Replica Armani Classic watches | E-mail | Web | 2. května 2013 v 8:17 | Reagovat

I think am just having some problems with subscribing to RSS feed here.
http://www.latewatches.com/audemars-piguet.html

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama